Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1990 και μεγάλωσα στο Νέο Ψυχικό. Απαράδεκτος στο ποδόσφαιρο αλλά καλός με τις λέξεις. Το πρώτο το έβλεπαν όλοι ενώ το δεύτερο το έκρυβα — συχνά είναι πιο εύκολο να κρύψεις τις δυνάμεις παρά τις αδυναμίες σου. Στο μεταξύ, ονειρευόμουν πως θα γίνω φυσικός γιατί ο κόσμος έμοιαζε πολύ ενδιαφέρων για να μένει ανεξήγητος· ο κόσμος ήταν περίπλοκος, εγώ περίεργος κι έτσι ταιριάξαμε οι δυο μας. 

Το 2013 αποφοίτησα με άριστα απ’ τη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Είχα μπει για να γίνω φυσικός, αλλά βγήκα μαθηματικός, με εξειδίκευση στην μηχανική. Το σχέδιο της ζωής μου πήρε μια ανέλπιστη τροπή, όπως παθαίνει κάθε σχέδιο που νομίζει ότι μπορεί να κοιτάξει το μέλλον κατάματα. Φυσικώς…

Έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησα διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστημίου του Strathclyde, στην Σκοτία. Υπολογιστική προσομοίωση ιατρικών εμφυτευμάτων για ανευρύσματα κοιλιακής αορτής… τρέχα γύρευε, στην καθομιλουμένη. Το δια ταύτα της ζωής μου ήταν το ακόλουθο: Όλα ήταν υπέροχα εκτός απ’ τον καιρό (η Γλασκώβη έχει 1216 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως, όταν η Αθήνα έχει 2773, αλλά ποιος μετράει;).

Το 2018 έγινα Δόκτωρ κι εργάστηκα για λίγα χρόνια ως μεταδιδακτορικός ερευνητής καρδιαγγειακών μοσχευμάτων, ενώ από το 2022 δουλεύω ως Data Analyst στην Αγγλία, και η ελπίδα για έναν φωτεινότερο τόπο επιβιώνει. 

Δίπλα στην επιστήμη όμως, όλα αυτά τα χρόνια, ερχόταν πάντα και η τέχνη, η μεγάλη αγάπη, ο τρόπος να σκάβω μέσα μου ώστε να ανακαλύπτω τι υπάρχει εκεί έξω. Παλιά ζωγράφιζα, τώρα χορεύω αργεντίνικο τάνγκο, ποτέ όμως δεν έπαψα να ασχολούμαι με την γραφή.

Παιδικά παραμύθια από τα μικράτα μου, στιχάκια, σχεδιάσματα μυθιστορημάτων, ποιήματα, το πρώτο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα, πιο αξιόλογα ποιήματα… η μια δημιουργία διαδεχόταν την άλλη, εγώ τελείωνα το σχολείο και κάπου εκεί αποφάσισα πως μπορούσα ν’ αρχίσω να μοιράζομαι την τέχνη μου, βλ. να εκτίθεμαι. 

Δημοσίευσα σε ηλεκτρονικά περιοδικά ποίησης, διακρίθηκα στους 27ους Δελφικούς Αγώνες ποίησης (2012), συμμετείχα σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και τέλος πάντων άρχισα να βρίσκω τα πατήματά μου — ένας κομψός τρόπος να πει κανείς: έμαθα να παραπατάω με αυτοπεποίθηση.

Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο για παιδιά, Η σούπα της σοφίας, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το 2019 το βιβλίο Όνειρο Χριστουγέννων, από τις εκδόσεις Μάρτης. Το πρώτο μου ιστορικό μυθιστόρημα, Η γκιλοτίνα του Ναυπλίου, βρέθηκε στην δίνη του Covid-19, ώσπου τελικά πήρε τον δρόμο του για τα βιβλιοπωλεία τον Δεκέμβριο του 2020. Το 2022 κυκλοφόρησε Το μαγικό χωράφι, επίσης από τις εκδόσεις Μάρτης, ενώ από πίσω του, παίρνουν ήδη σειρά αρκετά ακόμη κείμενα. 

Στο μεταξύ, συνεχίζω να γράφω παιδικά βιβλία, μυθιστορήματα, στίχους τραγουδιών και spoken word ποίηση, τόσο στα ελληνικά όσο (προσφάτως) και στα αγγλικά. Μείνετε συντονισμένοι… ​

______________________________


Ένας αστικός θρύλος λέει πως όταν η βασίλισσα Βικτώρια διάβασε την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που ζήτησε από τον συγγραφέα να μην παραλείψει να της στείλει το επόμενο βιβλίο του. Ο Λούις Κάρολ, όμως, εκτός από παραμυθάς ήταν και μαθηματικός. Το αποτέλεσμα; Το υπογεγραμμένο αντίτυπο που απέστειλε στην Μεγαλειοτάτη ήταν ένα εκτενές δοκίμιο άλγεβρας!

Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από τα συναισθήματα της βασίλισσας, μπορούν να χαζέψουν μέρος του επιστημονικού έργου του υποφαινόμενου:

Evaluation of a New Approach for Modeling Full Ring Stent Bundles with the Inclusion of Manufacturing Strains

A Methodology to Quantify the Geometrical Complexity of the Abdominal Aortic Aneurysm

Analysing The Cross-Section of The Abdominal Aortic Aneurysm Neck and Its Effects on Stent Deployment

Efficiently Simulating an Endograft Deployment: A Methodology for Detailed CFD Analyses